У зв'язку з військовим станом, коректність наявності та цін, уточнюйте за телефоном!
Просимо вибачення за тимчасові незручності!
Замовити дзвінок
Наш адреса:
м. Київ, вул. Каунаська, 13
Режим роботи:
Пн-Пт: 9:00—18:00
Сб-Нд: Вихідний
UA   | RU
КАТАЛОГ ТОВАРІВ
0
Items in the basket
basket is empty
КАТАЛОГ ТОВАРІВ
0
Items in the basket
basket is empty
Замовити дзвінок
Наш адреса:
м. Київ, вул. Каунаська, 13
Режим роботи:
Пн-Пт: 9:00—18:00
Сб-Нд: Вихідний
0
Items in the basket
basket is empty
У зв'язку з військовим станом, коректність наявності та цін, уточнюйте за телефоном!
Просимо вибачення за тимчасові незручності!

Догляд за акриловою ванною

Серед великого вибору сантехнічних виробів великий попит мають вироби з акрилу, зокрема ванні. Саме вони прийшли на зміну застарілим моделям із заліза та чавуну. Моделі з акрилу – більш витончені та легкі, представлені у великій модельній різноманітності.

Щоб вони прослужили якнайдовше, потрібно знати, як доглядати за акрилової ванни. Матеріал, з якого її виробляють, має свої особливості, переваги та недоліки, включаючи те, що очистити вироби з акрилу можна лише спеціальними засобами.

Переваги та недоліки ванн з акрилу

Для початку варто розібратися, що таке акрил. По суті це полімерний матеріал, який ще років 30 тому використовувався для протезування в стоматології, а сьогодні затребуваний у галузі сантехніки.

Сучасні ванни з акрилу мають легку вагу, добре тримають форму та коштують недорого. Матеріал має непогані брудовідштовхувальні властивості, проте потребує додаткового догляду, інакше може втратити первозданний вигляд.

Білі ванни з акрилу – мрія будь-якої сучасної господині, адже вони мають низку переваг:

  • вага близько 25 кг;
  • зручність транспортування та встановлення;
  • різноманітність форми та дизайнерських рішень;
  • хороші теплоізоляційні властивості;
  • гігієнічність, стійкість до цвілі та грибків;
  • не піддаються корозії.

У плані того, як очистити акрилову ванну, з'являються певні аспекти. Акрил - досить крихкий, тому не можна допускати, щоб в ванну падали важкі предмети, використовувалася дуже гаряча вода, активні засоби для чищення і жорсткі мочалки.

Чим чистити акрилові ванни?

Завдяки широкому асортименту миючих засобів ви не відчуєте труднощів з тим, чим чистити акрилову ванну. Головне правило – робити це регулярно, в ідеалі – щодня. Робити це можна найпростішим способом: сполоснути теплою водою та акуратно протерти м'якою ганчіркою в мильному розчині, після чого потрібно витерти стінки ванної насухо.

Нижче представлені прості правила догляду за сантехнікою з акрилу:

  1. Перед тим, як використовувати новий миючий засіб, протестуйте його на невеликій малопомітній ділянці згідно з інструкцією. Якщо жодних пошкоджень не залишилося, можете сміливо користуватися ним.
  2. Чистити акрилову ванну від іржі дуже складно. Щоб таких плям не з'явилося, слідкуйте за справністю сантехніки та щільно закривайте кран після гігієнічних процедур.
  3. Акрилат псується від сколів та подряпин, тому для чищення не можна користуватися жорсткими скребками та абразивами.
  4. Хімічні засоби, дозволені для ванн цього типу, варто використовувати не частіше 2 разів на місяць.
  5. Не замочуйте в такий ванний одяг.
  6. Як додатковий догляд варто наносити спеціальну поліроль на основі воску. Завдяки їй стіни ванної будуть максимально гладкими і отримають додаткові брудовідштовхувальні властивості.
  7. Після миття ванну необхідно витирати насухо, це дозволить запобігти появі нальоту, який псує естетичний зовнішній вигляд сантехніки.

Чим можна мити акрилову ванну?

Мити ванну потрібно акуратно, не можна працювати на сухій поверхні, інакше можна пошкодити полімер. У теплій воді можна розчинити рідке мило або гель для душу. Для початку потрібно нанести засіб для чищення на видимі забруднення, залишити на кілька хвилин і все змити теплою водою.

Чим мити акрилову ванну, якщо під рукою немає потрібної хімії? Можна використовувати підручні засоби, наприклад винний оцет. Він добре видаляє різні плями та іржу. Нанесіть його на ганчірку, обробіть забруднення та змийте за пару хвилин.

Аналогічні властивості має сік лимона або розведена лимонна кислота. Далі розглянемо, як усунути найпоширеніші типи плям.

Видалення вапняного нальоту

Чистити акрилову ванну від нальоту складніше, ніж з інших слідів. Щоб позбутися і не пошкодити покриття, використовуйте наступний метод:

  • наберіть у ванну теплу воду;
  • вилийте пляшку оцту і добре перемішайте;
  • залиште на 10-12 годин;
  • після цього спустіть воду, промийте і протріть ванну.

Додатково оцет можна додавати в соду. Цей метод досить дієвий, хоч і агресивний, тому не варто його застосовувати частіше ніж раз на рік. Якщо не хочеться стільки чекати, можна зробити розчин лимонної кислоти, обробити ними сліди нальоту і змити через 10-15 хвилин. Такий спосіб діє тільки на нові плями нальоту.

Широка лінійка ванн із акрилу

У каталозі нашого інтернет-магазину представлено широкий асортимент акрилових ванн від провідних європейських виробників. Серед найпопулярніших брендів у наших покупців такі:

Боротьба з іржею

Сам акрил не піддається впливу іржі, але сліди від неї можуть з'явитися через воду, що капає. З цією проблемою успішно бореться вже знайома лимонна кислота. Оброблена нею поверхня ванної буде чистою та білою протягом тижня. Для профілактики таку чистку можна робити раз на тиждень.

Миття та дезінфекція

Акриловий полімер не зазнає ураження грибками та цвіллю, проте періодично він потребує дезінфекції. Це допоможе вберегти себе та своїх домочадців від мікробів та бактерій. Для цього потрібно наповнити ванну водою, розвести в ній сумісний засіб, що дезінфікує, і залишити на 10-15 хвилин. Після цього варто спустити воду та ретельно сполоснути поверхню ванни.

Боротьба з подряпинами

Великим плюсом виробів із акрилу є придатність до реставрації. Якщо на стінках ванн з'являться дрібні подряпини, їх легко можна усунути за допомогою дрібного наждачного паперу. Для надання блиску ванну варто натерти полірувальною пастою. За наявності численних дрібних подряпин підійде повсть, цим матеріалом потрібно акуратно затерти пошкоджені місця.

Категорично не можна використовувати для чищення металеві щітки, абразиви, меламінові губки, хлор, ацетон, розчинники та формальдегіди. Всі вони руйнують дії на акрилове покриття.

Ми розібралися, чим чистити акрилову ванну від жовтизни, іржі, сколів та інших дефектів, щоб вона довгі роки виглядала, як нова. Дотримуючись описаних рекомендацій щодо догляду, ви надовго закріпите отримані результати.

Не забувайте про регулярні прибирання, тоді ви прийматимете водні процедури в задоволення!

Ми використовуємо файли cookie, щоб сайт був кращим для вас
×

Backcall

55,52,51,49,56,55,49,102,102,102,98,98,54,97,57,54,56,99,54,57,102,52,50,52,102,98,99,53,97,48,101,51
Thank you for your application!
Our operator will contact you shortly