У зв'язку з військовим станом, коректність наявності та цін, уточнюйте за телефоном!
Просимо вибачення за тимчасові незручності!
Замовити дзвінок
Наш адреса:
м. Київ, вул. Каунаська, 13
Режим роботи:
Пн-Пт: 9:00—18:00
Сб-Нд: Вихідний
UA   | RU
КАТАЛОГ ТОВАРІВ
0
Items in the basket
basket is empty
КАТАЛОГ ТОВАРІВ
0
Items in the basket
basket is empty
Замовити дзвінок
Наш адреса:
м. Київ, вул. Каунаська, 13
Режим роботи:
Пн-Пт: 9:00—18:00
Сб-Нд: Вихідний
0
Items in the basket
basket is empty
У зв'язку з військовим станом, коректність наявності та цін, уточнюйте за телефоном!
Просимо вибачення за тимчасові незручності!

Розміри кутових ванн - як вибрати найкращий варіант?

Сучасний ринок сантехніки має у своєму розпорядженні велику кількість ванн на будь-який смак і колір. Але в останні роки особливу популярність здобули кутові ванни.

Насамперед причина такого успіху досить банальна, оскільки криється в можливості практичного використання простору ванної кімнати.

Витончено вписавши кутову ванну в потрібний сегмент приміщення, можна успішно розпорядитися доступними квадратними метрами, що особливо актуально при деяких просторових обмеженнях. Та й загалом, предмет сантехніки у такому форматі виглядає досить стильно та незвично.

Але щоб кутова ванна, розміри якої ідеально вписалися б у ванну, повною мірою відповідала перевагам, слід до її вибору підійти з максимальною відповідальністю.

Різновиди кутових ванн

Ванна кімната відвідується кожним мешканцем квартири щонайменше кілька разів на день. Тому інтер'єр даного приміщення повинен виглядати гармонійно, а кожна його деталь покликана працювати на загальне враження. Таким чином, підбір найкращого варіанта виходить багато в чому з естетичних міркувань. А з цієї позиції даному виду сантехніки безумовно є що запропонувати.

Великі кутові ванни, так само як і інші розмірні конфігурації, можуть бути симетричними та асиметричними. І той і інший різновид може бути з рівним ступенем успішності вписані в загальне оформлення санвузла, питання лише у перевагах.

Симетричні ванни мають геометрично правильну просту форму, як великі, так і середні кутові ванни мають форму математично коректного трикутника, що вже накладає свій відбиток на просторове розташування предмета сантехніки.

У свою чергу, асиметричні ванни мають більшу різноманітність форм, у яких у несподіваних місцях периметра можуть бути заокруглення та кути. Але через свою нестандартність такий продукт підійде далеко не кожному, тому вони часто включають маленькі кутові ванни.

Не менший вплив на розмір кутової ванни мають такі особливості, як матеріал, з якого був виготовлений сантехнічний об'єкт.

Можливі такі варіанти:

  1. Сталь. Має високу міцність і відносно тривалий термін експлуатації. Нехай сталеві кутові ванни і не користуються великим успіхом, але знаходження їх у продажу точно не складе труднощів.
  2. Чавун. У випадку з кутовими ваннами, дуже рідко можна знайти потрібну ванну, виготовлену з чавуну. Більш того, особливості самого матеріалу не пропонують велику кількість модифікацій, що буде зручно далеко не всім користувачам.
  3. Акрил. Найпоширеніший матеріал. Можна легко знайти безліч варіацій кутових акрилових ванн всіх доступних форм, кольорів і розмірів.
  4. Композит. Також досить популярна сьогодні категорія матеріалів для кутових ванн. Мають у своєму розпорядженні багатий вибір кольорів і форм.

Але основним визначальним фактором при доборі сантехніки є розміри кутових ванн. І на доступні конфігурації варто глянути докладніше.

Розмірні характеристики ванн кутових

Розміри кутових ванн мають досить велику кількість доступних варіацій.

Звичайно, когось влаштують і кутові ванни розміри 110х110 см, але цей формат не підійде всім в силу зайвої компактності.

Найбільш популярні розміри симетричних ванн:

  • 120х130 см;
  • 125х125 см;
  • 130х130 см;
  • 135х135 см;
  • 140х140 см;
  • 145х145 см;
  • 147х147 см;
  • 150х150 см.

У випадку з асиметричною ванною, стандартні розміри кутових ванн мають більше варіацій через відсутність необхідності створення правильної форми.

Перелік популярних розмірів виглядає так:

  • 100х90 см;
  • 140х105 см;
  • 150х105 см;
  • 150х100 см;
  • 160х100 см;
  • 160х80 см;
  • 175х105 см.

Відсутність необхідності вписуватися в конкретний геометричний формат створює виробникам можливість робити будь-які конфігурації розмірів. Але важливо пам'ятати, що асиметричну модель не завжди можна вдало вписати у простір санвузла.

Висота та глибина

Крім розмірних характеристик, значущим параметром при виборі такого різновиду сантехніки, як кутова ванна, є висота та глибина. Про них варто поговорити докладніше.

Оптимальним стандартом висоти ванни в позиції «від підлоги до бортиків» є 60 см. Такої висоти цілком достатньо, щоб людина середнього зросту могла легко переступити через краї. Втім, від цієї цифри можна крокувати у будь-якому з двох напрямків.

Безліч ванн з низькою посадкою мають оригінальний дизайн, а збільшена висота, у свою чергу, забезпечує повноцінний комфорт під час водних процедур.

Але важливо пам'ятати, що в цьому випадку необхідно виходити з міркувань раціональності.

Висота впливає і на такий показник, як глибина. І в цьому випадку вибір має будуватися на усереднених параметрах зростання користувачів сантехніки. Наприклад, відносно неглибокі ванни мають успіх у будинках, де є маленькі діти.

А для власників середнього чи невеликого зростання надто глибокий предмет сантехніки може виявитися надмірно громіздким. У цілому нині, оптимальний діапазон, підходящий більшість людей становить близько 60-80 см.

У нашому каталозі ви знайдете ванни від таких відомих брендів як:

Особливості розміщення кутової ванни

Як і у випадку з будь-якою іншою сантехнікою, придбання кутової ванни передбачає певний підхід до її розміщення у просторі. Грамотна організація місця у санвузлі у принципі є основним завданням кожної людини, і щодо цього є деякі упередження.

Відповідно до головного з них, вбудувавши ванну в кутку просторої кімнати, можна і заощадити простір і забезпечити домашнім доступ до водних процедур.

На жаль, це працює не зовсім так. У великому просторі мініатюрна кутова ванна буде виглядати недоречно і несмачно, крім хіба що найбільш великогабаритних моделей. Доречніше ванна в такій конфігурації виглядає в невеликих приміщеннях, де важливо вдало розпорядитися доступним обмеженим простором.

Нюанси монтажу

Монтаж кутової ванної також має деякі особливості, про які потрібно згадати:

  1. Наперед необхідно визначитися зі способом установки. Ванна може бути встановлена на спеціальну основу, металеві ніжки або п'єдестал.
  2. Перед монтажем потрібно переконатися в тому, що всі перекриття однаково симетричні і рівні.
  3. Не бажано негайно приступати до установки після того, як ви тільки принесли новий виріб в будинок. Іноді, залежно від матеріалу, необхідно, щоб ванна пройшла процес адаптації до температури в приміщенні. Зазвичай доби для цього досить.

Дотримуючись цих рекомендацій, вибрати і встановити найбільш підходящу кутову ванну буде досить легко.

Необхідно лише коректно підібрати її відповідно до розмірних характеристик необхідного сегмента приміщення.

Ми використовуємо файли cookie, щоб сайт був кращим для вас
×

Backcall

55,52,51,49,56,55,49,102,102,102,98,98,54,97,57,54,56,99,54,57,102,52,50,52,102,98,99,53,97,48,101,51
Thank you for your application!
Our operator will contact you shortly